Scroll to top

Carnaval schmink

Het feest der zotten

Alaaaaf! Kijk jij ook al het hele jaar uit naar 11-11? Het begint weer; Carnaval! Het feest der zotten wordt vooral onder de rivieren gevierd maar ook hier in IJsselstein, ofwel Apestad, is Carnaval enorm populair. Overal is het 3, soms wel 4 of 5 dagen lang feest! Met Carnaval mag je los, ook wat betreft je outfit 😉

Hoe ga jij? Alles mag!

De mooiste en gekste creaties komen voorbij. Alles mag, zolang het maar gek en kleurrijk is. Met Carnaval kijkt niemand raar op. En wat is gezelliger dan met een groep vrienden of vriendinnen samen een thema afspreken voor je outfit? Zo kun je het hele jaar al voorpret beleven aan het uitwisselen van idee en het bij elkaar zoeken van je kostuum. Samen aankleden en voorbereiden is al de helft van de pret. Schmink is daarbij uiteraard onmisbaar!

Carnaval en schmink

Carnavalsschmink is net een tikkie anders dan gewone schmink. Vanuit Limburg kennen we de ‘vastelaovend’ schmink. Vaak wordt het hele gezicht geschminkt om onherkenbaar te zijn en worden er veel verschillende, vrolijke kleuren gebruikt. Een ander groot verschil is dat carnaval schmink vaak weliswaar een thema heeft maar dat het niet per se “iets voor hoeft te stellen”. Met andere woorden: je hoeft niet als “iets” of “iemand” geschminkt te zijn. Carnavalsschmink is vaak een vrolijke, uitbundige en kleurrijke versiering van het gezicht. Dat mag met bloemen, krullen, stippen, tijgerstrepen etc. Deze looks zijn vaak compleet met oogmake-up, lipstick en natuurlijk glitter.

De hele dag op je zotst!

Een ander verschil is dat deze schmink meestal de hele dag moet blijven zitten. Want jij gaat lekker op pad! En waar het bijwerken van je lippen nog niet zo moeilijk is werken dat met een full face schmink toch heel anders. Daarom gebruiken wij zoveel mogelijk producten die bestand zijn tegen bijvoorbeeld zweten en werken we het geheel af met een fixing spray. Zo ben jij de hele dag op je zotst. (mits je in een vat met bier valt natuurlijk, daarvoor nemen wij echter geen verantwoordelijkheid ;-))

Carnaval schmink lastig? Wij helpen je!

Wij kunnen je uiteraard helpen met je carnaval schmink. Je kunt ons inhuren om op locatie te komen om jouw groep te schminken of om op je carnavalsvent of -viering te komen staan. Daarnaast organiseren wij met carnaval vaak een inloopochtend waar je alleen of met een klein groepje langs kunt komen om je te laten schminken.

Zelf leren schminken? Boek een workshop!

Zou je liever zelf leren schminken? Dat kan ook! We komen op locatie een workshop geven in het thema dat jij wil. Zo leren jij en je mede-carnavalsvierders stap voor stap zelf jullie schmink te doen. Uiteraard kunnen we je voorzien van tips qua aanschaf zodat je er met carnaval helemaal klaar voor bent.